İcra ve İflas Hukuku
-
Mal Beyanı Nedir?
Mal beyanı, borçlunun kendisinde ve üçüncü kişilerde bulunan mal, alacak ve haklarından borcuna yetecek kadar miktarın çeşidini, mahiyet ve vasıflarını…
Devamını Oku » -
Konkordato Nedir?
Konkordato, bir borçlunun mali durumunun kötüye gitmesi sonucunda borçlarını ödemekte zorlanması durumunda uygulanan bir hukuki işlemdir. Bu süreç, borçlu tarafından…
Devamını Oku » -
İhtiyati Haciz
İhtiyati haciz, para alacaklarına ilişkin doğmuş (mevcut) veya doğacak (müstakbel) takibin sonucunun güvence altına alınması için mahkeme kararı ile borçlunun…
Devamını Oku » -
Takibin İptali ve Ertelenmesi
Takibin iptali ve ertelenmesi, takip kesinleştikten sonra ertelenmiş, itfa edilmiş veya zamanaşımına uğramış borçlar için getirilmiştir. İtfa ve zamanaşımı durumunda…
Devamını Oku » -
İcra Harçları
İcra Harçları Nedir? Harç, devletin belli bir kamu hizmeti sırasında veya sonucunda aldığı paradır. Devletin kamu gelir kaynaklarından birini oluşturmaktadır.…
Devamını Oku » -
Tasarrufun İptali Davası Nedir? Şartları Nelerdir?
Tasarrufun iptali davası, borçlu alacaklısından mal kaçırıyorsa bu işlemlerin iptal edilmesi amacıyla açılabilen bir davadır. Yani borçlunun kaçırdığı mallarla ilgili…
Devamını Oku » -
Mal Varlığının Terki Suretiyle Konkordato Nedir?
Mal Varlığının Terki Suretiyle Konkordato; borçlunun kendi malvarlığı üzerindeki tasarruf yetkisini alacaklılara veya üçüncü bir kişiye devretmesi şeklinde gerçekleşen konkordato…
Devamını Oku » -
Alacaklılar Toplantısı ve Konkordatonun Kabulü
Alacaklılar toplantısına konkordato komiseri başkanlık eder. Ve alacaklılara borçlunun durumu hakkında rapor verir. (İİK m.302/1) Madde 302- Komiser alacaklılar toplantısına…
Devamını Oku » -
Adi Konkordato Nedir?
Adi konkordato borçlunun alacağı mallar rehinle güvence altına alınmamış ve imtiyazlı olmayan alacaklılarının belli bir çoğunlukla anlaşması ve mahkemenin bu…
Devamını Oku » -
Konkordato Nedir? Konkordato Türleri Nelerdir?
Konkordato; sözlük anlamı olarak ‘anlaşmalı iflas’ denmektedir. İcra ve iflas kanunu m.285-309 maddelerinde düzenlenmiştir. İflastan kurtulmak için veya iflastan önceki son…
Devamını Oku »